Nyt pentujen ollessa kaksi ja puoli viikkoa vanhoja, pienet vintiöt alkavat totta totisesti muistuttaa koiraeläimiä. Tissittelyn lomassa käynnistyvät murinaharjoittelut ovat hurjaa, joskin myös varsin hupaisaa kuunneltavaa. Päivittäin jaksan yllättyä siitä, miten suuren erilaisten äänien kokoelman pienet ja avuttomat pennut jo hallitsevatkaan! Myös kuulevien maailma on avautunut pennuille muutaman päivän sisällä. Pennut havahtuvat kun avaan pentulaatikon ympärillä olevaa metallista pentuaitausta ja räminä saa pennut kohottelemaan ja ravistelemaan päätään kesken makoisempienkin unien.

Keskimäärin pennut alkanevat kammeta jaloilleen noin kolmen-neljän viikon iässä. Hämmästykseni olikin melkoinen kun pentueen ensimmäinen kävelyharjoittelija näytti minulle tyylinäytteitään tasan kahden viikon iässä. Nyt jo jokainen porukasta tasapainoilee vielä horjuvien jalkojensa varassa. On ihastuttavaa seurata pienten mustien pörröisten pentujen hapuilevia ensiaskeleita, tosin osa kävelijöistä on jo niin harjaantuneita, että matka pentulaatikon päästä päähän etenee jo varsin vauhdikkaasti. Huvituin selvästi myös ensimmäisestä selkeästä leikkimistä muistuttavasta toiminnasta, kun kaksi pentua yrittivät jo hieman painia keskenään "raivokkaasti" muristen.

Kasvua on tapahtunut roppakaupalla myös muilla kuin taitojen saralla. Kolme tyttöä painavat jo kokonaisen kilon, neljäs tyttö painaa 900 grammaa ja porukan pienimpänä yhä viihtyvä uroskin jo 875 grammaa. Muutos on huima, juurihan pennut olivat vain muutaman sadan gramman painoisia vikiseviä ja avuttomia rääpäleitä. Lolan käytös on pentujen kehittymisen myötä myös selvästi muuttunut kuluvan viikon aikana. Pentulaatikko ei enää olekaan paikka, jossa neiti haluaa viettää aikaansa ympäri vuorokauden. Lola oleileekin jo melko paljon pentulaatikon ulkopuolella, mutta heti kun pennut ääntelevät, neiti pyytää takaisin laatikkoon. Yöt se viettää vielä mielellään laatikossa, eikä sen uni tunnu häiriintyvän maitovarastoilla vierailevien pentujen ähinästä huolimatta. Kaikki pennut ovat myös jo löytäneet uudet hyvät kodit odottelemaan luovutusikää:) Tästä olen todella iloinen, sillä näiden pentujen tulevaisuus ja hyvä vointi ovat minulle todella tärkeitä.

1839080.jpg1839086.jpg
Ylhäällä tyylinäyte kävelytreeneistä, sekä ensimmäisiä etäisesti leikkiä muistuttavia painihetkiä.
1839088.jpg1839089.jpg
Yllä lähikuva pienestä tutkimusmatkailijasta, joka väsyneenä haukotteli pienen hoitajansa rinnalla.