Keskikokoinen musta villakoiranarttuni "Lola", eli Backseat Driver's Harmonic Evona, synnytti mallikkaasti varhain lauantai aamuna viisi suloista pentua. Pennuista neljä on mustia tyttöjä ja yksi on musta poika. Pennut olivat syntyessään hyvin saman kokoisia. Pennuista pienin oli uros, joka painoi syntyessään 200 grammaa. Tyttöjen painot vaihtelivat 225-250 gramman välillä. Lola suoriutui synnytyksestä kuin vanha konkari, vaikka ensikertaa näissä hommissa olikin.

Pennutkin ovat alusta asti olleet tarmokkaasti maitobaarin puolella ja imemistekniikka on nyt kolmen päivän iässä varsin hyvin hallussa koko porukalla. Uros oli aluksi heti syntymän jälkeen hieman vaisu imemään, mutta jo muutamassa tunnissa poika oivalsi oikean tekniikan ja maito alkoi maistua mukavasti. Nyt kolmen päivän iässä pentujen painot ovat nousseet jo ihan mukavasti. Eniten painoa, eli 125 grammaa, on tullut kahdelle tytölle, kaksi tyttöä on saanut hörpittyä maitoa 100 gramman edestä ja pikkuinen poikakin on kasvattanut painoaan 75 grammalla.

Ensikertalaisena kasvattajana yllätyin siitä univelan määrästä, jota nämä karvaiset lapset tuovat mukanaan;) Kahtena ensimmäisenä päivänä jopa tuntui, että univelkaa on enemmän kuin omista lapsistani oli heidän vauva-aikanaan, vaikka esikoisella olikin koliikki ja lukuisia ruoka-aineallergioita. Todennäköisesti suurin syy valvomiselleni ovat vain herkistyneet vaistoni ja herään tiuhaan sänkymme vieressä uinuvien pentujen ääntelyyn. Aluksi avitin heitä ehkä liiankin hanakasti nisille, mutta nyt pentujen vahvistuttua entisestään uskallan jo luottaa, että kyllä ne itsekin tiensä maitoaterialleen löytävät nälän yllättäessä. Vielä en ole emoa pentuineen jättänyt yksin kotiin, enkä vielä hetkeen aiokaan. Olkoonkin varmaan vain ensikertalaisen kasvattajan hermoilua, silti minusta on mukava tietää, että jos emä tai pennut minua tarvitsevat, apu on lähellä.

1797345.jpg1797355.jpg
        Akun paino synt.200g ja 4 pvä. 275g                        Hupun paino synt.225g ja 4 pvä. 350g

1797368.jpg1797370.jpg
        Lupun paino synt.225g ja 4 pvä. 350g                       Nupun paino synt.250g ja 4 pvä. 350g

                                          1797376.jpg
                                                    Tupun paino synt.250g ja 4 pvä. 350g