Minulle on tullut valitettavasn pitkä bloggaustauko pentujen kuulumisiin tietokoneeseemme tulleen ärhäkkään viruksen vuoksi, joten nyt on luvassa oikein kunnon kuvapläjäys pentujen viimeisimmistä päivistä. Kuten arvata saattaa, täällä ollaan taas kasvettu ja muututtu muutenkin "isommiksi" koiriksi. Pennut viettävät jo kaiken hereillä olo aikansa laumamme seassa ja pentulaatikkoa tarvitaan lähinnä yöaikaan, ruokaillessa ja jos poistun kotoa.

Luonne-erot pentujen välillä tasoittuivat yhdessä vaiheessa melkoisesti ja minun oli erittäin työlästä erottaa pentuja edes ulkonäön perusteella. Nyt erot ovat jälleen kasvaneet. Molemmat pennuista ovat mahtavan reippaita luonteiltaan, mutta narttu on selvästi rämäpäisempi. Ilona löytyykin jatkuvasti pahanteosta, kun velipoika Justus tuntuu toimivan lähinnä taustatukena erilaisiin konnuuksiin. Olen iloinen, että luonteet menenvät juuri näin; rauhallisempi Justus on menossa lapsiperheeseen, kun taas riehakas Ilona jää lähellä kotiamme sijoitusperheeseen ja on siten arjessamme paljon läsnä. Typykkä tulee kaipaamaan selkeät rajat;)

Pennut ulkoilevat sään salliessa heti herättyään, heti syötyään ja leikin päätteeksi, eli ulkona tulee ravattua kohtalaisen usein. Suurin osa pissoista ja kakoista tuleekin jo ulos, mutta kyllä täällä silti pieniä pissalänttejä on jatkuavasti kastelemassa sukkiamme myös lattialla. Trimmailua ja kynsienleikkuutakin ollaan harjoiteltu ahkerasti. Rauhallinen Justus tyytyy toimenpiteisiin rauhallisesti, mutta Ilona laittaa hanttiiin ihan periaatteen vuoksi. Pentujen isän, Jaakon, omistaja/kasvattaja Karin vieraili myös arvioimassa pentuja ja trimmaili pentuja.  Kiitos Karin:)

Yllä pieni kenneltyttöni leikittää pentuja ja alla Justus kylvyn jälkeen.

Ja seuraavaksi Ilona kylvyn jälkeen:

Lopuksi poseerauskuvia. Pääkuvat on otettu vajaan kuuden viikon iässä ja seisotuskuvat vajaan seitsemän viikon iässä. Ilonan häntäraja lipesi pennun heiluessa harmillisen ylös, mutta kylläpä tuo nopeasti takaisin kasvaa... Ensin poseeraa siis Ilona:

Justus poseeraa: