Ihanaa että joululomani sattui juuri tähän saumaan, jolloin pennut kaipaavat jo touhua ja kaikenlaista sosiaalistavaa puuhaa. Päiviimme onkin jo useamman päivän ajan kuulunut selkeä rytmi. Pentuset saavat aamuruokansa aamulla klo 7.00-8.00. Tämän jälkeen ne pääsevät leikkimään olohuoneeseen muun lauman joukkoon. Leikkiä ja riehumista jatkuu vain noin 15 minuuttia. Rupeaman jälkeen pikkuiset raskaan työn raatajat ovat taas jo pienten torkkujen tarpeessa:D Päiväruoka on noin puolen päivän maissa ja iltapäivällä aterioidaan suunnilleen klo 16.00. Iltapäivän aikana pikkuiset piipahtelevat muutamaan otteeseen leikkimässä olohuoneessa ja Diivakin imettelee niitä vielä päivän mittaan harvakseltaan. Iltaruokansa vauvat saavat noin klo 20.00 ja sitten ne pääsevät vielä hetkeksi telmimään.

Yön aikana Diiva käy vielä imettelemässä pentuja muutaman kerran. Imettely ei vain enää ole pikku äidin mieleen: kahdella suuremmalla pennulla on jo naskalinterävät hampaat ja imetys taitaa olla jo melko epämukavaa. Pikkuisella tytöllä hampaat eivät ole vielä puhjenneet, mutta silti turvotetut pentunappulat kermaviilillä ja raa'alla lihalla tai mahalaukulla höystettynä tekee kauppansa. Käsittelen pentuja paljon päivittäin ja pyrin totuttamaan niitä erilaisiin ääniin ja tilanteisiin. Tänään pieniltä piippanokilta ajeltiin ensi kertaa kuonot (joka sujui ihan mukavasti) ja muutenkin viime päivinä on toteutettu etenevään tahtiin erilaisia hoitotoimenpiteitä kynsienleikkuusta aina suuhun kurkisteluun asti.

Tässä kuvat ihan oikean villakoiran näköisistä piippanokista. On se vain kumma miten suloisista pörrönaamoista kuoriutuu oikeita puudeleita muutamassa minuutissa kun naamakarvat ajellaan:D

Tässä ensin poikapentu:

Isompi tyttö:

Pikku-tyttö:

Ja sitten vielä kuvia päivän varrelta seikkailuista:)